Faceți căutări pe acest blog

luni, 31 ianuarie 2011

Bautura noastra cea de toate zilele...

Bautura noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi, si ne iarta Doamne greselile noastre... cam atat ca versul urmator care ar suna de genul "precum si noi iertam gresitilor nostrii" nu se mai potriveste.
Eu, una, nu sunt de acord cu "sa bei pana sa cazi sub masa" sau "sa bei pana-ti bei mintile".
Legile, adica pretioasa noastra Constitutie, a fost facuta de barbati la inceputurile sale... istoria nu e punctul meu forte dar nu cred ca existau prea multe femei care aveau drept de veto la inceputurile "legalitatii" in Romania.
Prin urmare, barbatii din nou, si-au lasat acolo loc pentru un viciu, chit ca din cand in cand mai cade si cate o femeie in acest pacat. Singurul lucru care se intampla, ca legile se aplica la fel si femeilor, este ca societatea priveste o femeie beata cu alti ochi si o gramada de barbati isi vad visul implinit si incearca sa profite de ea... ca invers, cand femeia se foloseste de cel betivan de langa ea, lucrurile stau altfel. Nu prea cred ca s-a intamplat sa se adune cateva femei si sa violeze un barbat pentru ca era beat! Invers, da...
Partea cea mai cruda in tot procesul "sa imbatam omul pana isi bea mintile" mi se pare atunci cand se face asta cu scopul de a scoate informatii de la cineva, ca se stie, omul la betie spune lucrurilor pe nume! Si uite asa se duc in neant "secrete de stat" cum ar fi: "pe unde ai umblat aseara", "unde s-au dus banii nostrii", "ce, unde si pe cine ai ascuns" si alte alea :))
Mai rau este cand familia sufera sau semenii nostrii sufera cand un "descrierat" de betivan le deranjeaza habitatul.
Sincer, viata noastra ar fi mult mai linistita fara acesti bautori fruntasi care... uita ca au o familie, care uita ca de fiecare data cand isi beau mintile fac pe cineva sa sufere si care uita ca atunci cand se urca la volan sunt ca niste criminali.
Cu toate aceastea, legile Romaniei ii cam iarta, le gaseste scuze... nu erau in deplinatatea facultatilor mintale. Una doua e invocata chestia asta care a ajuns sa ma zgaraie pe nervi. Adica, omoara betivanul omul si i se reduce pedeapsa ca nu era in toate mintile? Adicalea, da betivanul cu pumnul in masa si apoi spune, "nu stiu, poate eram baut cand am facut asta"?
Pai atunci sa ne imbatam toti si sa ne facem de cap... sa vedem ce iese!!!
Eu una, nu as gasi o scuza in faptul ca cineva s-a imbatat! Nici macar la bucurie dar barem la tristete! Ca doar a fost alegerea lui sa se imbete, nu l-a obligat cineva! Sau, poate, s-a imbatat tocmai sa aiba o scuza...
Dar eu sunt femeie si vad lucrurile din alta perspectiva. Vad cauza si vad... EFECTELE!
Altii vad... EFECTELE care ii duc in al 9-lea cer fara sa se gandeasca ca ceilalti sunt obligati sa le accepte comportamentul si duhoarea.
Si odata cu bautul mintilor... parca iti bei si omenia, parca nu mai ramane nimic uman in tine.
Totul se rezuma la "Ala... betivanul"!!!

Anterior Home Următor
Bookmark and Share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu