Faceți căutări pe acest blog

duminică, 30 ianuarie 2011

Se lasa inserarea sau se ridica negura?

Nu am mai scris in ultimul timp... nu pentru ca nu as fi avut inspiratie! Subiectele nu mi-au lipsit si nu-mi lipsesc. Pur si simplu ca sunt sictirita (stiti ce inseamna desi nu cred ca e in dictionar acest cuvant).
M-am sictirit de atata marsavie din jur, de lupii in piele de oaie!
Nu totul e frumos asa cum incearca unii sa ne faca sa credem. Viata noastra nu e roz ci tinde sa arate mai mult a o culoare murdara... din ce in ce mai inchisa :(.
Am vazut cum s-au cheltuit banii de sarbatorile de iarna, cat de fericiti erau oamenii sarbatorind fiecare in felul lui. Am vazut pe putinii care si-au permis sa-si faca sarbatorile impreuna cu familia in una din statiunile din Romania sau macar la un restaurant de pe langa casa sau, cu o mai mica cheltuiala, prin una din tarile vecine, oameni ce puteau fi invidiati de cei mai putini "norocosi" si care nu se sfiau sa arate cat de bogati sunt ei.
Pe zi ce trece ne inconjoara atata grandoare... si o perdea de fum asa de groasa...
Cei cu bani trebuie sa iasa in evidenta si sa arate ce bine o duce romanul! Adica, el, romanul! Sa pozeze in omul de rand, omul cu o situatie financiara modesta, sa vada lumea cat de bine o ducem noi si semenii nostrii.
Sincer, eu nu-mi prea inchipui cum ar putea face cineva rost de bani intr-un mod cinstit si platind toate datoriile la stat si sa aiba grija si de o familie, sa zicem: 2 copii minori, o sotie si cateodata, parinti, cumnati, frati... Cum pot oare trai 5-6 persoane din 500 de lei pe luna, si asta, daca au norocul sa castige atat?
Cum sa-si gaseasca o persoana cu studii superioare de lucru, fie el proaspat iesit de pe bancile facultatii (desi proaspetii absolventi au un avantaj la angajare datorita fiscalitatii) sau mai vechi, cand ti se pune in carca ca esti supracalificat sau nu au nevoie de persoane mai destepte de cat ei? Cum poti trai atunci cand un sef obeserva ca te duce mintea si ii e frica sa nu-i iei postul si prin urmare trage sforile sa fii dat afara?
Si atunci, unde e patura mijlocie? Sau lipseste cu desavarsire?
Oamenii cauta sa faca un ban cinstit, fie pe net fie dand cu sapa, fie prostituandu-se fie cautand de lucru peste hotare... Oamenii nu si-au pierdut inca speranta de tot.
E bine ca inca mai exista o farama de speranta si in sufletul omului de rand... inca mai exista. Cand nu o sa mai fie, omul de rand nu o sa mai aiba ce sa piarda... si atunci va incepe NEGURA!
Insa dupa o NOAPTE urmeaza o ZI!!! Sau... Roata se invarteste!!!
Sa avem speranta ca exista o luminita la capatul tunelului si ca negura va veni cat mai tarziu!

Anterior Home Următor
Bookmark and Share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu