Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 3 iulie 2010

Feriti-va de magarus

Magari! Magari! Magari!
Mai rar porc! Porc! Porc!
Acest cuvant folosit deseori ca sa caracterizeze oameni care nu s-ar da inapoi pentru a-si baga mainile in avutul oamenilor si a le face si alte neplaceri. Din pacate se aud din ce in ce mai des in viata de zi cu zi.
Esti un magar! Ala e magar! Tu esti un porc! Ala e un porc!
Nu stiu cum dar in ultimul timp dam la tot pasul de magari si porci. Habar nu am de unde vine asemanarea unui om cu magarul (care, saracul munceste si duce greul) dar cu porcul stiu de unde vine si stiti si dumneavoastra. Habar nu am daca se mananca carnea de magar, dar aia de porc e buna la gust!
Numai ca, in curand o sa ne manance porcii pe noi iar magarii o sa le tina isonul. Bravoooooooooooooo! Hai cu cocina! La mai multa mizerie!
De ce le trebuie oamenilor o casa? Nu le trebuie! Stramosii nostrii au trait in corturi.
Privind curba evolutiei observam ca aceasta este ca un val. Cand e sus cand e jos. Daca curba prosperitatii societatii civile tinde spre partea de jos a intervalului de toleranta, curba prosperitatii pentru alte categorii trebuie sa creasca. Principiul actiunii si reactiunii! De ce nu ar creste curba prosperitatii porcilor?
Dar magarii? Cum stam cu saracii magarusi? Pai simplu! Mananca si ei resturile de la porci, aplauda din copite fiecare bluf al porcilor, fac campanie pentru a primi un pai din bogata cocina si incearca sa convinga oamenii ca le e mai bine fara sa aiba nimic pentru ca nu ar mai avea la ce sa duca grija.
Asta mi-a venit azi sa scriu. Subiecte aveam in cap destule. De exemplu, despre invatamantul romanesc, despre bani pe net sau alte alea. Dar asta iesi, ce sa-i fac.
Hai sa ne si destindem un pic!



Anterior Home Următor

Bookmark and Share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu