Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 iunie 2010

Dumnezeu nu doarme! E un fapt dovedit

Când faci un rău unui om sau animal trebuie să te gândești de două ori. Cine are frică de Dumnezeu se mai gândește și la clipa când va fii față în față cu el la Judecata de Apoi. Atunci se va alege neghina de mac.
În societatea actuală banii curg de sus în jos și de jos în sus. Dacă la păturile de jos ale societății banii ajung prin diferite metode, la păturile care ocupă anumite poziții în stat, în funcție de cât e fiecare de murdar pe mâini, banii curg de jos în sus. Totul este să găsești prețul fiecăruia, că doar totul are un preț. Îi apreciez pe cei care nu se lasă ușor cumpărați și care, dovedind astfel o coloană vertebrală sănătoasă, nu se expun riscului șantajului prin faptul că unii care l-au mituit îl au la mână. Dar, binenînțeles, timpul trece, mintea omului se coace, presiunile cresc, grijile sporesc și asta poate duce, într-un final la găsirea prețului corect.
Este binecunoscut faptul că pentru a obține ceva trebuie să investești. De ce oare pentru a/ți găsi de lucru, tu un om care a investit foarte mult în educația și studiile tale și care susții un examen pe cinstite, nu poți obține postul respectiv și-l obține cineva care nu are nici pe jumătate cunoștințele tale? Oare, de ce mai e nevoie să investești pentru a-și umple buzunarele anumitor persoane care, probabil, deja au fonduri mai mult decât suficiente pentru a putea trăi bine? De ce trebuie să iei mâncarea copiilor de la gură și să te împrumuți la bancă pe o grămadă de ani ca să-ți iei un post prost plătit care peste o lună se poate desfința?
Dacă banii pentru a putea obține ceva (funcție, un loc mai în față sau orice ar putea fii cumpărat) curg de jos în sus, recomadările și sarcinile curg de sus în jos. Și iată cum, indiferent dacă ești curat sau nu, riști să te murdărești făcând pe plac altcuiva și făcând, în felul asta rău, unei alte persoane. Și să nu uităm: superiori în funcție nu-ți sunt numai șefii de la servici și mai sunt și persoanele la care ți și nu le poți rezista: soțul/soția, amantul/amanta, copiii și chiar cățelul.
Faci cu o mână rău (la comandă sau nu) iei de la viață palme. După un timp, ajungi să te întrebi de ce ești așa pedepsit. Gândește-te. Ai făcut cuiva rău? Poate asta e motivul.
Cine zice că unii fac rău și nu pare să li se întoarcă răul făcut trebuie să aibă răbdare. Totul se plătește. Răul se întoarce cu siguranță și binele la fel. Și poate înzecit. Dacă nu vedeți acest lucru pe moment nu înseamnă că nu se întâmplă, pentru că și persoana care a făcut rău va suferi într-un fel sau altul. Iar cea mai grea pedeapsă, cred eu, este să-ți vezi suferind copiii și nepoții și cu toți banii din lume însușiți într-un mod ilicit să nu poți face nimic.Dumnezeu nu doarme, iar diavolul își caută mereu adepți. Însă fiecare alege daca-i pică diavolului în plasă sau nu.

Anterior Home Următor

Bookmark and Share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu