Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 aprilie 2010

Schimbul de link-uri

Pentru a putea face bani cu site-ul tau trebuie să aduci cât mai mulți vizitatori. Una dintre metodele cele mai simple este schimbul de link-uri/bannere.
Acest lucru se poate face foarte simplu: se navigheaza pe bloguri, site-uri, directoare sau directoare de bloguri. Să nu uităm nici rețelele de socializare care au un rol foarte important în a-ți promova articolele și astfel, pot să-ți aducă cât mai mulți vizitatori.
Când ați găsit un site care să vă placa (ca și conținut, ca și page rank...) căutați Contact și luați legătura cu administratorul site-ului. Dacă și acesta este de acord cu schimbul de link, postați link-urile cu titlul și descrierea care vi se sugerează. Dacă folosiți directoare de bloguri gen toateblogurile atunci totul este mult mai simplu deoarece la profilul bloggerului apare și opțiunea de a-i trimite mesaje private. Astfel de directoare în care "își dau întâlnire" bloggerii sunt multe. În plus poți găsi știri și articole utile.
Dezavantaje:
- nu toate site-urile sunt menite "să traiască", prin urmare, peste un timp s-ar putea ca link-ul să nu mai fie activ;
- unii administratori dau dovadă de neseriozitate și vă vor șterge link-ul fără să vă anunțe și fără să aibă vreo intenție de a da explicații;
- atenție cum și unde folosiți link-urile. Nimănui nu-i place spam-ul!!!
- o listă prea mare de link-uri nu arată prea bine pe pagină. Mă refer la design. Însă, nu pot nega faptul că o listă mare este foarte practică.
- PR-ul paginii crește dacă alegeți cu grijă site-urile cu care doriți să faceți schimb de link;
- uitați-vă dacă cel cu care ați făcut schimb de link v-a pus link-ul cu nofolow sau l-a lasat cu setarea implicită dofolow. Dacă se face un schimb de link, măcar să se facă corect. Mulți își uită corectitudinea!!! Într-o astfel de situație numărul de vizitatori de pe site poate să vă crească însă... link-ul este fără transfer de PR. Pentru a vedea dacă link-ul apare sau nu cu nofolow dați clic dreapta pe site și alegeți din meniul derulat Vezi sursa paginii (View source).

Avantaje:
- lumea află despre pagina ta, prin urmare numărul celor care îți vizitează pagina este mai mare;
- crește și Link Popularity, deci pagina voastră va fi găsită mai ușor de motoarele de căutare;
- crește PR-ul paginii care are o importanță deosebită pentru motoarele de căutare. Practic Link Popularity și Page Ranck-ul (PR) vă aduc link-ul paginii printre primele la căutarea după anumite cuvinte cheie;
- folosirea bannere-lor în locul link-urilor pot atrage mai mulți vizitatori.

Bookmark and Share


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu