Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 august 2010

E un site care plateste?

Cand ne inscriem pe un site care anunta ca plateste pentru anumite servicii, o facem cu o oarecare strangere de inima.
Prima dovada, daca ni-l propune cineva, il intrebam repede daca are vreo dovada de plata sau nu, sau mai simplu "Plateste?".
Din experienta am invatat ca cele mai stabile site-uri PTC sunt cele de tip aurola, adica acele site-uri cu multe reclame si cu payout minim la o limita mai mica. Se intalnesc si PTC-uri gen bux-uri, matrix-uri care platesc. Numai ca... daca nu ai un numar de referali corespunzator pentru a te ajuta sa strangi banii ai cele mai mari sanse sa ramai cu munca prestata si neplatita.
Aceasta intrebare nu se restrange doar la PTC-uri. Si la site-urile care-ti propun sa completezi oferte, sa scrii articole pe bloguri si retele de socializare, sa inscrii link-uri in contul tau twiter, facebook, netlog..., sa citesti articole si sa le notezi, sa schimbi idei cu producatorii etc.
Cel mai des atunci cand primim un raspuns "nu stiu" sau cand nu stim ce alegere sa facem, vizabi de un site, ne uitam daca are un forum. Pe forum exista o rubrica "Payment proofs" unde "muncitorii" isi depun dovezile de plata. Exista site-uri care conditioneaza utilizatorul pentru a-si afisa dovada de plata. E normal daca site-ul este serios! Atunci, ne uitam si aici. Numai ca... administratorul poate sa-si plateasca cunoscutii si sa afiseze o gramada de dovezi. Ca la alegeri: ies mai multe dovezi decat numarul de plati facute :). Aceasta este o metoda suficineta insa va sfatuiesc sa analizati mai bine dovezile de plata: numarul lor, data la care au fost facute, ce utilizatori le-au postat... orice indiciu poate fii important.
Exista site-uri care au in meniu "Payment proof". Aici afiseaza administratorul ce plati a facut. Aceste site-uri dau un plus de incredere. Analizand dovezile va puteti face si o idee despre site: este pe duca sau nu!!!
Daca ar fi sa o iau pe direct, nimic nu este sigur cand te rezumi la ce e afisat pe site-ul respectiv.
Parerea mea este ca:
- un site serios nu plateste foarte bine in raport cu celelalte site-uri de acelasi tip
- un site serios nu propune un payout minim foarte greu de realizat (daca banii stransi in 2 luni fara referrali nu ajung la minimul de plata, va sfatuiesc sa-l lasati). Aici as excepta anumite site-uri aurora care sunt la inceput sau care platesc foarte putin astfel incat sa-si poata multumi utilizatorii iar adminstratorul sa stea cu capul sus ca nu a tras tzepe la nimeni. Si asta poate fii un motiv de insomnie!
- despre un site serios gasiti pe net cuvinte de bine si dovezi de plata de la mai multi utilizatori
- un scam ajunge pe multe site-uri cu liste pentru scam-uri. Exista si site-uri care investigheaza site-urile care fac plati pe net si pe care putem gasii argumente pro si contra unui anumite site, in cazul in care nu s-a terminat investigatia, comentarii, rezultatul investigarii si motivele. Adevarate site-uri de detectivi! Pentru acest lucru va sugerez sa cautati "ptc investigations", "scam list"... si veti gasii cateva astfel de site-uri.
Oricum, daca gasiti vre-un scam care isi mai desfasoara activitatea ar fii benefic sa-l faceti cunoscut in lista dumneavoastra de site-uri scam.
Si acum pentru incepatori: cand am inceput sa fac bani pe net am vrut sa fiu 100% onesta si sa nu propun nimanui site-uri de la care nu aveam propriile-mi dovezi de plata. Dupa putin timp am ajuns la concluzia ca acest lucru este o utopie. Majoritatea nu functioneaza nici cat primul utilizator care se inscrie pe site si care nu are referrali sa ajunga sa-si ia plata. Cere plata si... a doua zi "accont suspended".
La mai multi bani!
Anterior Home Următor


Bookmark and Share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu